Selška dolina


REKREACIJA IN KULTURNA DEDIŠČINA

Veliko je razlogov, da vas pot zanese v naš konec Slovenije. Planince navdušujejo izhodišča za vzpon na okoliške hribe, kolesarje pa kolesarske ture, med katerimi je tudi del priljubljene Loške kolesarske poti.

V dolini se pri nas radi ustavijo smučarji s Soriške planine, Črnega vrha, Rudnega in Cerkna, športne navdušence pa k nam privabi vrsta tradicionalnih športno-rekreativnih prireditev: pohod po stezah partizanske Jelovice, - po oglarski poti, - po Davči in - na Ratitovec, kolesarska dirka na Soriško planino, Gorski tek na Ratitovec, Konjeniška prireditev v Dolenji vasi in številne druge.

Občina Železniki se lahko pohvali z bogato industrijsko, obrtniško, kulturno in stavbno dediščino. Večji del te je na ogled v skrbno urejenem mestnem muzeju, v starem jedru pa ne morete zgrešiti lupine plavža, tehniškega spomenika, ki najbolj očitno opominja na nastanek in zgodovino našega nekdaj železarskega mesteca. Polne zanimivosti so tudi okoliške vasice. Med najbolj odmevnimi tradicionalnimi etnološkimi prireditvami sta Groharjev teden in Čipkarski dnevi.


Češnjica 54
4228 Železniki
SlovenijaOddajte povpraševanje

    Obrazec bo poslal vnesene podatke na naš kontaktni naslov. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Če želite naknadni izbris vašega povpraševanja iz naše baze prejetih e-pošt, stopite v stik preko kontaktnih podatkov.

    Dragi gostje,
    hvala za zaupanje!

    Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.